Warmtewisselaar reinigen

Home Warmtekracht koppelingen Warmtewisselaar reinigen
geen extra levertijd

Het I.C.E. ruilsysteem kan voor u uitkomst bieden! Dit is eenvoudig door uzelf te realiseren. Het gereinigde exemplaar ligt dan bij u klaar op de plank, klaar om omgeruild te worden voor een spoedgeval: geen levertijd, geen onnodige hoge kosten en tevreden klanten. Een win-win siituatie zeggen wij!

Warmtewisselaar reinigen

Industrial Cleaning Europe reinigt warmtewisselaars op locatie. Jaren geleden werden koelers uitgebouwd, op de zaak gereinigd en teruggeplaatst. Later werd door van der Meulen, oprichter van I.C.E. BV, een andere reinigingsmethode ontwikkeld, namelijk het reinigen op locatie.

Zoals eerder gezegd werden de warmtewisselaars zoals rookgaskoelers en condensors vroeger uitgebouwd en meegenomen naar een andere locatie. Hier werden deze dan gereinigd en later weer teruggeplaatst.

Tegenwoordig reinigen wij veelal op locatie. Op de plek waar het te reinigen exemplaar zich bevindt, steken wij de handen uit de mouwen. Het op locatie reinigen heeft natuurlijk veel voordelen; deze methode is tijd- en kostenbesparend en natuurlijk beter voor het milieu: het verbruik van brandstoffen wordt zo sterk verminderd en de klant hoeft de Warmte Kracht Installatie (WKK) korter uit te zetten.

Interkoelers / intercoolers, platenwisselaars en motorwaterkoelers reinigen we liever in Noardburgum op de zaak. Dit omdat deze onderdelen een andere zorg vereisen en we de spullen graag correct weer installeren en inbouwen.

Het spoelen van motoren behoort ook van een van onze werkzaamheden. Er kan zich bij open koelsystemen magnatite gaan vormen door constante aanzuiging van zuurstof in het koelsysteem door het afkoelen van de motor. Ook wanneer er lekkage is geweest van olie in het koelsysteem is het spoelen van het koelsysteem een pré. Om de schade te beperken reinigen wij dan dit systeem.

Met een vrachtwagen of bus gaan we naar onze klant toe. We klaren de klus en gaan weer richting Friesland, zo simpel is het!