Warmtekracht koppelingen

Home Warmtekracht koppelingen

WARMTEKRACHTKOPPELING

geen extra levertijd

Het I.C.E. ruilsysteem kan voor u uitkomst bieden! Dit is eenvoudig door uzelf te realiseren. Het gereinigde exemplaar ligt dan bij u klaar op de plank, klaar om omgeruild te worden voor een spoedgeval: geen levertijd, geen onnodige hoge kosten en tevreden klanten. Een win-win siituatie zeggen wij!

Waar stop je brandstof in om zelf stroom en warmte te verkrijgen?  Warmtekrachtkoppeling door middel van een Warmtekrachtinstallatie (WKK). Geld en energie verdienen met eigen middelen. Hoewel door bezuinigingen en recessie al veel installaties verdwenen zijn, worden er gelukkig nog steeds installaties gebouwd. Wanneer de voordelen van een installatie opwegen tegen de eventuele nadelen is het besluit tot plaatsing van een WKK unit gemaakt.

Met een WKK installatie kun je op een vernuftige en efficiënte manier warmte en elektriciteit produceren waarbij de benodigde brandstof doeltreffend wordt gebruikt. Veel WKK’s draaien op fossiele brandstoffen (b.v. olie en gas). Hiernaast is het gebruik van onuitputtelijke energiebronnen als biogas en biomassa ook een optie.
Een WKK installatie is onderhevig aan vervuiling. Diverse onderdelen als rookgaskoelers en condensors, platenwisselaars of oliekoelers dienen dan ook met enige regelmaat gereinigd te worden. Dit om het rendement van de installatie stabiel te houden en de machine zo mogelijk storingsvrij te laten draaien.

Warmtekrachtkoppeling / WKK installatie is een complexe ‘motor’ met tal aan onderdelen. Onderdelen waar wij ons op richten zijn o.a.:

  • de rookgaskoeler,
  • de condensor,
  • de motorwaterkoeler,
  • de interkoeler (platenwisselaar/intercooler/TSA)

Elke warmtewisselaar verlangt op zijn tijd een stuk onderhoud. En laat dat nou net zijn waar wij ons graag sterk voor maken.

Want bij deze werkzaamheden steken wij graag onze handen uit de mouwen!